Seniorer

Seniorer

Ordensällskapet Femvakd har 83 registrerade medlemmar

Sökkriteria

Seniorer (registrerade)
Haj
TLTH-ordf 1976. Medlem i Femvak sedan starten 1974 och i stort till slutet. S.k kårfifflare under många år inom TLTH Lunds studentkår och SFS. Har sett Fontänen fungera.Hedersmedlem inom TLTHArbetar inom ABB som ansvarig för ABB.s kabelverksamhet globalt med största fabrik i Karlskrona.Din röst i höst, egen går i vår. Det var bättre förr, ju förr dess bättre.
Kjell Y Svensson

Studieombudsman på heltid 1980. Arbetar numera med konstruktion på ABB.

bjorn4email
Var TLTH-vice 1983 och en av de ursprungliga aderton. Var också ordinarie ledamot i TLTH-fullmäktige 5 år i rad! Jobbade först hos TeleLogic och Telia i Malmö. Flyttade till Stockholm 1991. Började senare på Ericsson. Var på fritiden aktiv i Sveriges Juniorhandelskammare också känt som JCI Sweden (www.jcs.se) och var också dess ordförande under 1997. Träffade en holländska. Flyttade till Holland 1999, gifte mig och jobbade ytterligare 4 år hos Ericsson där. Har tillsammans med Ilona en dotter (Emma, född 2001).
plklintnere
TLTH 2e vice ordförande 1981 och Kårordförande Lunds Studentkår 1982. SFS styrelse, Planeringsberedningen för Teknisk/Naturvetenskapliga utbildningar. Ensamutredare för Universitetet 1983 som föreslog ny kårindelning och deras representation i olika organ fr o m 1984. Hederstruls. Innehavare av Mlm I. Sedan 1984 anställd inom Alfa-Laval, sedermera köpt till Tetra Pak. Ambulerande sedan 1987 i världen (USA, Lund, Japan, Italien, Tyskland) och numera VD för Tetra Pak Polen. Ankaret ligger dock fast i födelseorten Ängelholm. Gift med samma Annika som stod ut med allt kårfiffleri. Tre barn varav två läser i Lund (Bioteknik och Psykologi) och en på Sigtunaskolan.
Göran

Väg- o vattenbyggare V78 L83 Född i Malmö uppvuxen i Ljungby och Helsingborg. Bor nu i Partille. Expert på infrastruktur, främst järnväg, har bl.a. medverkat till Citytunneln i Malmö. Är gift (en Nigerianska), har tre exfruar och två grabbar. Var ordf. TLTH 1981. 

hans.richmond

M-76, Överphös. 77, Sexm.78, M-ordf 79, TLTH-Ordf 80, LSvice 81, Hederstruls 87, men lyckades dock lämna Lund innan 10 år!

Skyldig till att ordenssällskapet FEMVAK’D finns, och HÄR&DÄR,och Lullet & Gripen på Fanan, och … (man hinner rätt mycket på nästan 10år).

Satt i Univ. Styrelsen och beslutade om datorn, iFakultetsnämnden och köpte programvaran, i Linjenämnden och beslutade om CADkursen. Gick kursen, gjorde ex-jobb, (friformsytor på SAAB), fick jobb somapplikationsingenjör, och har sedan dess jobbat med det som idag kallas PLM, ”ProductLifecycle Management”. Nu på Siemens PLM Software i Göteborg. Sålde integrationtill Ford för Volvo Cars och ny segration från Ford till Volvo Cars.

Orsak till att TLTH-Ordf 82 byt namn. Har två tonårspojkar föddai London. Vi tar dom på MC-touring i Alperna varje år och besöker då regelbundetDucati’s Outlet i Bologna, då det enda som skiljer män från pojkar är ju prisetpå deras leksaker.

Tur att man inte behöver bli förnuftig när man blir gammalnu för tiden!

Helene1
TLTH-ordf 1982, och en av de ursprungliga Aderton. Hette Engvall på den tiden. AF-ombudsman 1983. Arbetar på SKF i Göteborg.
hic
F-80. Ordf TLTH 1983. Talman TLTH FM 1984-1985. AF Ombudsman 1984-1985. Jobbar numera i mjukvarubranschen. Bor ömsom i Bryssel, ömsom i Lund (i medeltal någonstans i luften över norra tyskland).
me1

Hej! Vill bara uppdatera min registrering. Har bytt jobb och mailadress sedan snart två år och tydligen missat en hel del.Är K-79Var med i Femvak (då fanns inte D) runt 1982. Just 1982 var jag deputerad och heltidsanställd socialombudsman på Lunds Studentkår, på FEMVAK's mandat. Jag spexade i Jesper och sjöng i jazzbandet Nisses Stuga (det gör jag fortfarande).Gift, två barn, klassisk karrirär i industrin (AlfaLaval och TetraPak), därefter managementkonsult med egna företag och nu affärsutvecklare i innovationssystemet i södra Sverige.Jag minns inte vilka medaljer jag har men har en del, f a spexmedaljer.

Winberg01
2 Ssk Kr Hld IVBörjar närma mig preskriptionstiden för mina insatser på LS och TLTH så frågan är vad det egentligen betyder. Säger som några andra att det var ett tag sedan.
LarsEiring

Kallas för det mesta för Linus

M82 som efter uppstart av det stolta segelsällskapet TLTH SS s första ordförande lurades till attställa upp som Vice Ordf med arbetesmarknads och sociala frågor 1985. Extremt roligt år , inte minst att vara strejkledare med Ringdahl.....

Numera entreprenör och partner i Olivetree Solutions samt driver Möbelverkstan med min hustru, bosatt i Lund med 2 ungdomar och en hund. Seglingsintresset har fortsatt så om någon vill ta en tur i Limhamn kan det säkert ordnas.

 

 

 

ringdahlt

Vice U 1984/85 med en massa olika uppdrag och projekt. Det som kanske gläder mig mest är att Flickor på Teknis firar 25 år i år. Vi började 1985 med att bjuda in 120 flickor till LTH i 3 dagar. Som jag förstår det så har nu 3000 tjejer passerat under 25 år, fantastiskt jobbat alla ni som har dragit det vidare!

Privat har jag just avslutat en 29,5 år lång anställning på Skanska ett halvt år från guldklocka...Jag jobbar nu på LB Hus i Bromölla så om ni skall köpa hus så hör av er, vi kanske har något som passar!

Öreberg

Stol Mlm III. Första arkitekten inom de aderton någonsin. Numera Regionchef på SWECO Architects AB, Region Öresund (omfattande Sydsverige och Danmark), med kontor i Malmö, Helsingborg, Karlskrona/Växjö, Köpenhamn och Århus.

Anette

E-83 som blev E-sektionens första kvinnliga ordförande 1985. AF Ombudsman 1986-87.

chop

Började på D -87 (hette Olsson på den tiden) och ramlade rakt in i 5-årsjubilerandet. Via barmästeriet på D, vidare till sexmästeriet (D) -88 och -89 till TLTH som generalsekreterare 1990. Därefter en massa småfiffel på sektion och kår fram till -94 när jag bröt upp från Lund och drog till hufvudstaden. Sedan 2005 är jag dock tillbaka och har planterat mig i Åkarp.

Jobbar på konsultföretaget Softhouse i Malmö och snöar in på hur man utvecklar mjukvara så snabbt och enkelt som möligt.

f83gs
F-83, AF Ombudsman 1990, Låglundsbo. Dessutom en osunt lång lista av kår- och sektionsuppdrag... Jobbar nu med produkledning på Mitrionics, efter några rundor på SwitchCore, Framtidsfabriken och Axis.
hans.prag
M-83 Overalltryckare Maskin 84-87 Överphosare M - 86 Nollegeneral LTH - 88 Examen 2001
Jan Ohlson

Pubförman på Lophtet 1989,1990. Ledamot i TLTH FM och AF Storting under ett antal år.

pkroll
E-85 och karordforande 1989, AF, Kalmar nation och annat skoj. Bott is USA sen 1992, vilket innebar att min svenska borjar bli rostig... Dolph Lundgren, hear I come... Jobbar pa IBM Rational i Raleigh, North Carolina.
ArneAhl

Hette tidigare Johansson.

A81, E85, Programchef på E, Ordf på E, Vice-U på TLTH, Ordf Reftec, Ordf SFS, mm.

Bosatt i Dalby, egenföretagare på resande fot sedan 2010. 

cattis

Gammal avdankad Väg- o vattenbyggare. Var med i TLTH-sexmästeriet 1987-1988 och generalsekretrerare på TLTH 1989. Gifte sig sedermera med sexmästaren, förståss. Har återvänt till norra universitetsområdet och jobbar numer som projektledare på Akademiska hus.